Ексклюзиви
четвер, 25 лютого 2010 21:02

"Для лікарні швидкої допомоги плануємо придбати томограф за 10 мільйонів"

Автор: фото надане прес-службою Вінницького міськвиконкому
  Мер Вінниці Володимир Гройсман (посередині) під час об’їзду вінницьких котелень розмовляє з жителями вулиці Червоноармійської про забезпечення їхніх будинків теплом
Мер Вінниці Володимир Гройсман (посередині) під час об’їзду вінницьких котелень розмовляє з жителями вулиці Червоноармійської про забезпечення їхніх будинків теплом

12 лютого мер Вінниці 32-річний Володимир Гройсман презентував у Кабміні шість проектів розвитку обласного центру. Всі затвердили. Почнуть реалізовувати 2011 року. Загальний кошторис 1 млрд 360 млн грн.

Приходжу до приймальні за 5 хв. до початку інтерв"ю. Володимир Борисович зустрічає біля дверей кабінету. В кімнаті переважають пастельні кольори. Два столи — робочий та для засідань, шкіряні крісла. На стіні герб Вінниці.

Розкажіть, як проходила презентація проектів.

— Сиділи представники 15 міністерств, а я розказував. Як кандидатську захищав. За кожен проект вони окремо голосували. Прийняли усі шість.

Ви стільки представляли чи більше?

— Відібрали шість найнеобхідніших. Моєму захисту передувала велика робота. Було зроблено безліч розрахунків, передпроектних планувань. 2007-го затвердили генеральний план міста, який і передбачає усі ці зміни. Найперше — шляхопровід, що має пройти від вулиці Фрунзе до Ватутіна. Проблемою є те, що частину міста розділяють залізничні колії. Шляхопровід проходитиме над ними. Розвантажаться вулиці Островського, Лебединського та Немирівське шосе.

Чому профінансували шляхопровід, а не міст, який би сполучав мікрорайон П"ятничани з вулицею Київською?

— Обирали об"єкти за першочерговістю. Саме шляхопровід з"єднує дороги державного значення. А це вихід на Одесу, Київ, Хмельницький. І передпроектна документація на нього була зроблена ще 2008-го. Кошторис становить 735 мільйонів гривень, 515 із них виділить держава. Решту буде закладено в місцевий бюджет. Друга нагальна задача — сміттєпереробний завод. Вартість проекту 306 мільйонів гривень. Залучимо інвестиції під гарантії державного бюджету.

Ходили чутки, що німці пропонували безкоштовно збудувати сміттєпереробний.

— Я такого не чув. Наші партнери справді з Німеччини. Але вони тільки допомагають реалізувати проект.

Запроектована школа у мікрорайоні П"ятничани замінить стару?

— Так, бо та збудована ще наприкінці ХІХ сторіччя. Це найстаріша школа Вінниці. Там навіть туалети до 2007 року були надворі. Будівництво плануємо закінчити 2013-го. Кошторис — 36 мільйонів гривень, половину виділить держава. Ще один важливий проект — будівництво електролінії від підстанції, яка знаходиться в селі Гуменне Вінницького району, до нової підстанції, що її потрібно збудувати одночасно у східній частині Вінниці. Це дасть місту резервне джерело живлення та можливість побудувати промислову зону — Вінницький індустріальний парк.

Які виробництва вже існують на території майбутнього індустріального парку?

— Поки що тільки "Барлінек", він запрацював 2007 року. Парк може вмістити 12 великих і 30 середніх та малих підприємств. Це буде нова економічна база міста, нові робочі місця.

Сиділи представники 15 міністерств, я розказував. Як кандидатську захищав

У переліку проектів ідеться про нове медичне обладнання.

— Для лікарні швидкої допомоги плануємо придбати спіральний комп"ютерний томограф за 10 мільйонів гривень. Також хочемо запровадити нову послугу — аорто-коронарне шунтування. Вартість обладнання — 5,5 мільйона гривень. Обидва проекти держава фінансує на 70 відсотків.

Скільки коштів витрачено на кільцеву трамвайну колію по вулиці Квятека?

— Порядка 5 мільйонів. Подальші роботи пригальмувала криза.

Чи висуватимете свою кандидатуру на нових виборах мера? Як оцінюєте власні шанси?

— За чотири роки певні проекти вдалося зробити для Вінниці. Тому я переконаний, що повинен іти на вибори. А мої шанси оцінять вінничани.

Чи змогли б ви в інтересах міста стати на бік якоїсь політичної партії?

— Це виключено. Не можуть міський голова, міська рада і місцеве самоврядування займатися політикою. Вони мають опікуватися питаннями життєдіяльності міста. Я не сприймаю політиканів. Якщо замість того, щоби будувати, реконструювати, організовувати якісне життя для людей хтось починає махати прапорами, його потрібно гнати із влади.

Зараз ви читаєте новину «"Для лікарні швидкої допомоги плануємо придбати томограф за 10 мільйонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути