четвер, 20 травня 2010 17:18

"Київенерго" ніколи не відключить киянам світло - Голубченко

"Київенерго" ніколи не відключить киянам світло - Голубченко

Київська міська державна адміністрація виключає примусове обмеження енергозабезпечуючою компанією "Київенерго" тепло- і електропостачання боржників з 25 травня.

Про це журналістам сказав перший заступник голови міськадміністрації Анатолій Голубченко.

"Є питання, про які можна заявляти, але знати, що вони ніколи не можуть бути реалізовані. Ось питання про "всесвітнє відключення" - це те, що ніколи не реалізується", - сказав він.

При цьому чиновник визнав, що багато бюджетних організацій і комунальні підприємства мають борги перед "Київенерго" і міськадміністрація повинна компенсувати компанії різницю між діючими тарифами і собівартістю послуг, які вона виробляє.

Голубченко пояснив, що в січні-квітні Київміськадміністрація не мала можливості погашати ці борги через відсутність затвердженого міського бюджету на 2010 рік.

Зараз же, коли міськбюджет-2010 затверджено, за словами Голубченка, мерія почне погашати ці борги.

Нагадаємо, раніше голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський заявив, що компанія має намір з 25 травня почати примусове обмеження тепло- і електропостачання боржників, пославшись на те, що міським бюджетом Києва на 2010 рік не передбачена компенсація різниці в тарифах між собівартістю послуг, що надаються компанією, і встановленими тарифами.

Він уточнив, що в першу чергу обмеженню постачань електроенергії і тепла підлягатимуть великі боржники, зокрема компанія "Київодоканал", а також комунальні підприємства "Київський метрополітен", "Київпастранс" і "Київміськсвітло".

За даними енергокомпанії, станом на 17 травня борг Київміськадміністрації перед "Київенерго" по різниці в тарифах на тепло становив 1,868 млрд. гривень, загальний борг за теплоенергію - 1,326 млрд. гривень, за електроенергію - 913,474 млн. гривень.

proUA.com

Зараз ви читаєте новину «"Київенерго" ніколи не відключить киянам світло - Голубченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути