вівторок, 02 березня 2010 12:29

Київенерго знову залякує киян відключенням гарячої води

Київенерго знову залякує киян відключенням гарячої води

АК "Київенерго" попереджає, що столичні мешканці можуть найближчим часом залишитися без гарячого водопостачання, якщо Київська адміністрація та НАК "Нафтогаз" не будуть дотримуватися умов меморандуму щодо стабільності енергопостачання в опалювальний сезон 2009-2010 років.

Про це заявив фінансовий директор компанії Михайло Уткін, повідомляє прес-служба "Київенерго".

"Якщо тиск газу на ТЕЦ знизиться до мінімально можливого рівня, компанія не виключає, що може повторитися ситуація минулого опалювального сезону, коли через нестачу палива споживачі не отримували гарячої води, а "Київенерго" доходу", - сказав Уткін.

За його словами, компанія зі свого боку виконує всі зобов"язання щодо меморандуму.

"Ми не тільки перераховуємо всі кошти, які отримуємо від КМДА в якості компенсації за збитки через низькі тарифи, як того вимагає законодавство, але й виконуємо всі свої зобов"язання щодо стабільного забезпечення споживачів тепловою та електричною енергією", - заявив Уткін.

Він нагадав, що з 23 лютого газопередавальна компанія "Київтрансгаз" у примусовому порядку скоротила поставку природного газу на ТЕЦ "Київенерго" всупереч підписаному меморандуму.

Умовами меморандуму передбачалося, що Київенерго отримуватиме стабільні поставки блакитного палива протягом опалювального періоду та розраховується за нього пропорційно коштам, які надходять від КМДА по компенсації різниці між чинними тарифами на тепло та вартості його виробництва.

"Наразі борг "Київенерго" перед газопостачальниками за газ для виробництва тепла складає 1 мільярд 752 мільйони гривень. При цьому, енергокомпанія не має заборгованості за паливо для виробництва електричної енергії. Борг міського бюджету перед енергокомпанією станом на 1 березня поточного року сягнув 1 мільярда 690 мільйонів гривень", йдеться в повідомленні прес-служби.

Крім того, за даними компанії, борг споживачів теплової енергії перед "Київенерго" складає 1,4 мільярд гривень, електричної - 886 мільйонів гривень.

"Оплата заборгованості "Київенерго" за паливо перед газопостачальниками можлива тільки після сплати боргу КМДА або при застосуванні дієвих механізмів взаєморозрахунків. Ми готові до будь-яких дієвих схем і наразі ніщо не заважає урядовим організаціям їх запровадити замість порушення умов меморандуму", - сказав Уткін.

За його словами, "Київенерго" офіційним листом проінформувала Київську адміністрацію про ситуацію, що склалася, та попросила втрутитися у вирішення питання поставок газу на київські ТЕЦ, адже умови меморандуму є трьохсторонніми.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Київенерго знову залякує киян відключенням гарячої води ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути