Ексклюзиви
субота, 21 листопада 2009 15:09

Кияни можуть залишитися без води і каналізації - ПР

Кияни можуть залишитися без води і каналізації - ПР

До нового року в Києві можуть вирости ціни на тепло і воду, попереджають в опозиції.

"Поки "Київенерго" і "Киевводоканал" розбираються між собою, хто кому чого винен, над жителями столиці нависла реальна загроза залишитися без води та каналізації. Причиною цього скандалу є чисто політичне рішення, прийняте прем"єр-міністром України і мером Києва щодо повернення до тих тарифів, які існували на кінець весни поточного року", - сказав в інтерв"ю агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу міністр ЖКГ опозиційного уряду, народний депутат від Партії регіонів Олександр Попов.

При цьому він відзначив, що сам факт зниження тарифів заслуговує пошани в період, коли продовжується економічна криза, і знизилися доходи населення.

В той же час, депутат назвав таке рішення "половинчастим", оскільки не було вказано джерело для компенсації підприємствам "Київенерго" і "Киевводоканал".

За його словами, встановлені тарифи не покривають собівартість, а неплатежі за спожиті послуги збільшуються. Зокрема, борг "Киевводоканалу" за спожиту електроенергію на сьогоднішній день складає 300 млн грн, а борг "Київенерго" складає 700 млн грн.

"Виходом можуть бути фінансування з бюджету міста Києва, або з державного бюджету різниці, на яку були зменшені доходи "Київенерго" і "Киевводоканалу", або залишається той варіант, що був раніше - підвищення цін на комунальні послуги. Але тепер, коли накопичилися додаткові борги, тарифи можуть піднятися ще вище", - підкреслив Попов.

За його словами, якщо проблему зараз не вирішити, то погрози "Киевводоканалу" про те, що вони обмежать постачання води для столиці, або припинять подавати її повністю, стає абсолютною реальністю.

Крім того, опозиційний міністр назвав ситуацію в Києві характерної для більшості міст країни.

"Головна проблема нинішнього опалювального сезону - неплатежі споживачів і комунальних підприємств за спожиті енергоресурси і послуги. І поки уряд не вирішить цю проблему, ми всі знаходитимемося як на пороховій бочці. Тому, що якщо в період, коли наступлять морози, повториться Луганська ситуація в більшості міст України, і не 170 котелень, як минулого року, а більше відключаться одразу, це призведе до техногенної катастрофи в масштабах країни", - констатував Попов.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Кияни можуть залишитися без води і каналізації - ПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути