четвер, 15 жовтня 2009 19:38

Кияни відстояли старі тарифи

Кілька днів тому прем"єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що їй вдалося домовитися зі столичною владою про зниження тарифів на житлово-комунальні послуги. З 1 листопада кияни платитимуть за тепло і гарячу воду стільки ж, скільки вони коштували до гучного підвищення в червні цього року.

Що ж вплинуло на рішення столичного мера Леоніда Черновецького, який завжди наполягав на підвищенні тарифів? Депутатська фракція БЮТ у Київраді запевняє, що свої права відстояли люди. Влітку "бютівці" ініціювали громадські слухання щодо тарифів. Майже 600 тис. киян, понад половина багатоповерхових будинків міста, письмово висловилися проти нововведення мерії.

Представники Блоку Юлії Тимошенко в Київраді нагадали хронологію подій. Саме їм доводилося відстоювати старі тарифи у столиці, іноді ціною власного здоров"я. Так, 2006 року навколо цін на тепло і гарячу воду тривали палкі суперечки. Доходило до бійок, в яких постраждали депутати-"бютівці". У грудні минулого року, коли Черновецький і його команда вкотре спробували підняти тарифи, саме БЮТ ініціював мораторій на їх підвищення.

Команда мера не здавалася: рішення підвищити тарифи влада не обґрунтувала, розрахунків не надала. Вже у квітні цього року більшість у Київраді — Блок Черновецького, Партія регіонів і Блок Литвина — дали зелене світло зростанню цін на тепло і гарячу воду.

Восени на вимогу депутатів-"бютівців" у Київраді створили робочу групу, що мала повернути попередні тарифи. Проте на першому і, як виявилось, останньому, засіданні голова групи – він же керівник правління "Київводоканалу" – відмовив у відновленні мораторію на підвищення тарифів. Натомість запропонував їх знову підняти на 100%.

Крапку в цій історії поставила прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. За підтримки киян вона переконала столичну владу повернути старі тарифи. На думку депутатів-"бютівців", коли б не реакція людей і втручання Юлії Тимошенко, навряд чи вдалося б їм добитися потрібного рішення.

Зараз ви читаєте новину «Кияни відстояли старі тарифи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути