вівторок, 06 квітня 2010 08:30

Кияни можуть залишитися без водопостачання

Кияни можуть залишитися без водопостачання

ВАТ "Київводоканал" заявляє про загрозу припинення централізованого водопостачання міста через виконавче провадження за судовим позовом АК "Київенерго".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВАТ "Київводоканал".

"Внаслідок перманентного ігнорування профільними органами КМДА бюджетних зобов"язань перед ВАТ "АК "Київводоканал" підприємство, яке є єдиним виробником послуг з централізованого водопостачання та водовідведення у м. Києві, опинилося на межі фінансового колапсу та поставлено перед фактом арешту рахунків через виконавче провадження", - говориться в повідомленні.

У Київводоканалі наголошують, що опинилися "вкотре за останні два роки у борговій кабалі" через тривалу роботу за заниженими тарифами на водопостачання й водовідведення, і в той же час відсутність компенсації підприємству різниці між собівартістю послуг і чинними тарифами.

Так, заборгованість міського бюджету перед підприємством на 1 січня 2010 р. становить уже 571, 2 млн. грн.

В той же час, заборгованість ВАТ "АК "Київводоканал" за енергопостачання перед АЕК "Київенерго" встановлена у судовому порядку в розмірі 79,1 млн. грн.

Рішенням Господарського суду м. Києва товариству була надана відстрочка виконання рішень суду.

За умовами відстрочки ВАТ "АК "Київводоканал" має сплатити на рахунки АЕК "Київенерго" до 1 квітня ц.р. суму 60,6 млн. грн., до 1 травня 2010 р. – 19,1 млн. грн.

Водночас Київводоканал вважає за доречне закликати Київенерго врахувати реальну ситуацію з реструктуризацією боргів у комунальній сфері.

"ВАТ "АК "Київводоканал" буде в стані розпочати виплату боргових зобов"язань перед енергетиками тільки-но Київська державна адміністрація вдасться до реалізації багаторічних обіцянок компенсувати підприємству збитки, спричинені постачанням послуг за заниженими тарифами", - наголошується в повідомленні підприємства.

До 5 травня ВАТ "АК "Київводоканал" повинен повністю розрахуватися за банківський кредит, взятий місяць тому під екстрене поповнення запасу реагентів та активованого вугілля, призначених для попередження впливу весняного паводка на якість питного водопостачання у м. Києві. Сума кредитних зобов"язань – 30 млн. грн. плюс 1,2 млн. за користування коштами (25% річних). І це боргове зобов"язання також є для ВАТ "АК "Київводоканал" вкрай важливим, адже під заставу закладено майно товариства.

Зараз ви читаєте новину «Кияни можуть залишитися без водопостачання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути