пʼятниця, 16 квітня 2010 12:12

Кияни заборгували за тепло 1,4 мільярда гривень

Кияни заборгували за тепло 1,4 мільярда гривень

АК "Київенерго" закінчила опалювальний сезон 2009/2010. Борг Київської міськадміністрації перед енергопостачальною компанією склав 1,77 млрд. грн., споживачів – 1,4 млрд.грн.

Про це повідомили у прес-службі "Київенерго".

Протягом опалювального сезону споживачі одержували тепло завдяки меморандуму між Київенерго, КМДА та НАК "Нафтогаз України" про безперебійне постачання газу.

"Хоча Меморандум дозволив пройти опалювальний сезон майже без збоїв, але неефективні принципи формування тарифу на тепло в Києві та тривала відсутність компенсації збитків компанії з боку місцевого бюджету спричинили ще більше зростання боргу Компанії перед газопостачальниками", - заявив Голова правління АК "Київенерго" Едуард Соколовський.

Так, Київська міська державна адміністрація, яка не відшкодовує у повному обсязі різницю між витратами Київенерго на виробництво теплової енергії та встановленим владою тарифом на тепло, станом на 1 квітня 2010 року заборгувала "Київенерго" 1 млрд. 770 млн. грн.

Борг споживачів перед компанією за теплову енергію станом на 1 квітня 2010 року становить 1 млрд. 398 млн. грн. Найбільшими боржниками є житлові організації. Так, комунальні ЖЕКи заборгували наразі 905 млн. грн., ЖБК та ОСББ - 106 млн. грн.

В опалювальний період АК "Київенерго" використала близько 2 млрд. 170 млн. кубічних метрів природного газу. Відпуск тепла споживачам становив близько 12,8 млн. Гкал.

Борг за спожитий природний газ на завершення опалювального періоду сягає 2 млрд. 75 млн. грн.

За опалювальний період у філіалах Київенерго виявлено та усунено 2950 пошкоджень теплових мереж та мереж гарячого водопостачання (2900 - у минулому році). Під час усунення пошкоджень було перекладено близько 16,8 км (17,0 км - у минулому році) трубопроводів.

У рамках проведення ремонтної кампанії 2010 року у березні Київенерго розпочала в столиці щорічний ремонт системи гарячого водопостачання. Станом на 14 квітня виконано 90 великих та 198 малих поточних ремонтів. Всього ж у 2010 році заплановано виконати 653 великих та 1427 малих поточних ремонти.

За даними фахівців Київенерго 2352 км теплових мереж та мереж гарячого водопостачання у однотрубному вимірюванні, що становить 51,5% теплових мереж, які перебувають у володінні та користуванні Компанії, експлуатуються понад 25 років і потребують відновлення та модернізації.

Зараз ви читаєте новину «Кияни заборгували за тепло 1,4 мільярда гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути