вівторок, 11 листопада 2008 09:42

Бірманського програміста засудили на 20 років

Бірманського програміста засудили на 20 років

У Бірмі засудили блогера на 20 років тюрми за те, що він розмістив мультик про військового лідера Тан Ші.

28-річного Най Фоун Лата арештували ще у січні. Вирок, винесений програмісту вчора, включав 15 років за порушення Закону про використання електроніки, 2 роки за "викликання занепокоєння громадськості", а також 3,5 роки за порушення Закону про використання відео. Одним з його порушень було володіння забороненим відео.

Чоловік відбуватиме покарання у тюрмі в Рангуні.

Матері Лата не дозволили бути на суді, а його адвокату заборонили захищати Най Лата. Аунг Тейн, адвокат блогера, намагався вибороти для свого підзахисного 4 місячний термін ув"язнення.

"Мій син програміст і не порушував ніяких кримінальних законів. Надто несправедливо засуджувати його на 15 років за порушення Закону про використання Електроніки, коли він цього не робив," - говорить мати Най Лата.

Колегу Лата Тін Джулі К"яш засудили до 2 років ув"язнення. Іншого, Саш Шаї, також ув"язнили на два роки за опублікування вірша, в якому він висміював Ші у тижневому "Журналі кохання." Вірш починався зі слів "Генерал Тан Ші - безглуздий у владі."

Два тижні тому було арештовано 3 бірманських адвокатів за їх звинувачення суддів у винесені несправедливих вироків. Чотирьом іншим адвокатам заборонили захищати у судді своїх підзахисних - членів студентської групи Генерація.

Європейський Союз заявив, що вибори в Бірмі, які плануються на 2010 рік, будуть визнані недійсними, якщо правляча військова хунта, що захопила владу в країні у 1988 році, не звільнить усіх політичних в"язнів останніх років, повідомляє BBC.

Зараз ви читаєте новину «Бірманського програміста засудили на 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути