четвер, 26 квітня 2018 17:00

"Атомний діснейленд" - німцям не сподобалась поїздка в Чорнобильську зону

"Атомний діснейленд" - німцям не сподобалась поїздка в Чорнобильську зону
У Німеччині критикують Київ за туризм на ЧАЕС / фото: Андрій Жигайло

"Атомний Діснейленд" - так назвала туризм у Чорнобильській зоні відчуження голова комітету Бундестагу з екологічної безпеки Сільвія Коттінг-Уль.

Німецькі депутати на засіданні комітету Бундестагу з питань екології та ядерної безпеки розкритикували офіційний Київ за ситуацію з процвітаючим у Чорнобильській зоні відчуження туризмом, пише "Укрінформ".

У середині квітня депутати побували в Києві на ЧАЕС. Побачене вони охарактеризували як спроби створити там "атомний Діснейленд".

"Україна досі зберігає прихильність ідеї розвитку атомної енергетики, яка становить майже 68 відсотків у енергопостачанні країни. При цьому Єврокомісія надає вигідні кредити для підвищення заходів безпеки і продовження терміну служби станцій, заохочуючи добудову двох блоків ХАЕС. Але Києву слід розвивати відновлювальну енергетику", - заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чорнобильській станції спростили можливість потрапити на екскурсію

Її "дуже засмутило", що компенсації постраждалим не виплачують з 2014-го у встановлених законом розмірах. Останні роки проводиться лише 14% необхідних виплат.

26 квітня 1986 року о 23:44 за київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства. З різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Лише наступного дня, після того як у Швеції за рівнем радіації визначили, що в Україні сталася аварія, уряд СРСР повідомив про Чорнобильську трагедію. Від вибуху і при гасінні пожежі, що тривала близько 10 днів, загинули 31 особа і понад 200 госпіталізували.

Зараз ви читаєте новину «"Атомний діснейленд" - німцям не сподобалась поїздка в Чорнобильську зону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути