субота, 12 травня 2007 14:45

Аспірин захищає від раку кишечника

Щоденний прийом аспірину зменшує ризик розвитку раку товстої кишки, повідомляє журнал The Lancet.

До такого висновку прийшли вчені з Оксфордського університету, грунтуючись на результатах більш ніж двадцятирічних спостережень за людьми, що приймали аспірин в різних дозуваннях. В цілому в дослідженні брало участь близько 7500 добровольців.

Учені під керівництвом Пітера Ротвелла (Peter Rothwell) з"ясували, що щоденний прийом 300 міліграм аспірину (еквівалент 1 пігулки) протягом п"яти років зменшував вірогідність подальшого розвитку раку товстої кишки на 74%. Захисний ефект аспірину виявлявся незалежно від віку, підлоги, раси і національності. Крім того, наголошувалося зниження ризику захворювання у осіб, близькі родичі яких страждали раком кишечника, заявили дослідники.

На думку Ротвелла, аспірин доцільно призначати особам, що мають сімейну схильність до раку кишечника і страждаючим передраковими захворюваннями. При цьому користь від такого лікування може переважити можливий ризик, зокрема, небезпека розвитку шлункової кровотечі.

Рак товстої кишки є одним з найбільш поширених онкологічних захворювань. Тільки у Великобританії щорічно діагностується близько 35 тисяч нових випадків раку цієї локалізації, передають MEDновости.

Зараз ви читаєте новину «Аспірин захищає від раку кишечника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути