Ексклюзиви
субота, 04 червня 2011 14:30

Арештованих за напис "Владу геть!" на паркані випустили із СІЗО
8

Фото: Фото: Наталія Писарева

Сьогодні о 10 ранку із Черкаського ізолятора тимчасового утримання випустили двох активістів молодіжного крила об'єднаної опозиції – Ігоря Сичова та Сергія Марченка. 1 червня їх арештували на три доби за напис на будівельному паркані, інкримінували дрібне хуліганство за статтею 173 КУпАП .

Під час мітингу опозиції 24 травня вони розмалювали будівельний паркан, встановлений на Соборній площі Черкас. Сичов написав "Владу геть!", Марченко "Бунтуй! Кохай! Права не віддавай!".

О 10 біля СІЗО збирається близько 30 осіб. Серед них депутат обласної ради Юрій Громовський, міської ради Микола Булатецький, координатор Черкаської опозиції Леонід Даценко.

У цей час із ізолятора виходять Марченко та Сичов. Даценко відкорковує дві пляшки шампанського, поливає ним Сичова та Марченка. Шампанське випивають тут же із пластикових стаканчиків.

Далі усі сідають у машини та їдуть до готелю "Черкаси", там знаходиться офіс УНП. По дорозі Марченко просить завезти його на вокзал. Він живе у Золотоноші, каже, що поїде додому. Сичов із друзями іде у магазин, купує пиво.

"До нас ставилися нормально, - розповідає Ігор. – Я був у камері на двох, але там мало місця, Сергій у камері на п'ятьох, але вона просторіша. Цілий день лежали і курили, більше нічого не можна було робити. Ми мали б прогулюватися на дворі, але це було так: вийшли, покурили і знову в камеру. Годували нас так собі. Зранку привозили їжу, але на вечір вона скисала. Супу я не їв, там залишки якихось тварин плавали".

Сичов каже, що його здивувало те, що в СІЗО усі розмовляють українською мовою.

"Ми з Сергієм були першими та єдиними політв'язнями. Навіть "мєнти" дивувалися, чому нас арештували. Казали, що за таке порушення завжди був тільки штраф. Першого дня мені передали цигарки і блок сірників. А на ранок була перевірка. Питають, де ви сірники взяли, це ви спеціально пронесли, щоб улаштувати якусь провокацію", - розповів Сичов.

Із ізолятора Ігор приносить пакет із печивом, цукерками, сухарями. Це те, що йому передавали друзі. За дві години все з'їдають, запиваючи пивом.

Зараз ви читаєте новину «Арештованих за напис "Владу геть!" на паркані випустили із СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути