Ексклюзиви
пʼятниця, 27 травня 2011 10:46

В українських СІЗО тужать 20 тисяч "довічних" в'язнів?

В українських СІЗО тужать 20 тисяч "довічних" в'язнів?

Народний депутат від "Народної самооборони" Юрій Гримчак зазначив, що у Лук'янівському СІЗО утримується близько 1000 осіб без визначення конкретного терміну ув'язнення.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, про це Гримчак заявив, вийшовши із приміщення слідчого ізолятора, куди він приїхав, аби забрати на волю Юрія Луценка.

Опозиційні депутати підрахували, що загалом по Україні утримується в ізоляторах без визначення термінів ув'язнення близько 20 тисяч людей.

За їхніми словами, відповідно до європейських конвенцій, термін ув'язнення має бути чітко визначеним. Крім того, міжнародні умови мають перевагу над внутрішнім законодавством України.

Тепер парламентарії Гримчак і Доній мають намір внести відповідний законопроект, щоб українське законодавство відповідало міжнародній конвенції.

За словами Гримчака, у Лук'янівському СІЗО є людина, максимальний строк покарання якої передбачає п'ять років, а вона вже більше чотирьох років сидить у СІЗО без визначення терміну ув'язнення, хоч її вина ще не була доведена.

Наразі народні депутати та Ірина Луценко поїхали до Печерського райсуду столиці, бо там перебуває Юрій Луценко, якого туди вивезли ще о 8:00 ранку.

Зараз ви читаєте новину «В українських СІЗО тужать 20 тисяч "довічних" в'язнів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути