середа, 01 червня 2011 15:59

"За червону шмату - знов садять за грати!": свободівця не відпускають із СІЗО
7

Фото: Павло Паламарчук

Апеляційний суд Львівської області відхилив звернення всеукраїнського об'єднання "Свобода" щодо затримання члена партії, депутата Пустомитівської районної ради Степана Підкуймухи.

Раніше Галицький районний суд постановив утримувати його під вартою. Підкуймуху звинувачують у хуліганських діях під час сутичок 9 травня на Пагорбі слави.

Під час розгляду апеляції під стінами суду зібралося близько 50 прихильників "Свободи". В руках тримали партійні прапори, портрети Підкуймухи і транспаранти "Свободу політв'язням". Скандували "За червону шмату — знов садять за грати!", "Міліція й суди — запроданці й кати!".

"Підкуймуха являвся на допити вчасно, хоча йому навіть не вручали повісток, а тільки телефонували. Перший допит тривав п'ять годин. Ввечері покликали на другий. Степан прийшов наступного дня. Його одразу ж затримали. Чотирнадцятирічного сина хотіли забрати в міліцію прямо з останнього дзвоника", - розповів "свободівець" Ярослав Мудрий.

Дізнавшись, що апеляцію відхилено, демонстранти рушили до приміщення СІЗО на вул. Городоцькій. Там триває безстрокова акція протесту.

Підкуймуху затримали 20 травня. Йому інкримінують "організацію групових дій, що призвели до грубого порушення громадського порядку або суттєвого порушення роботи транспорту, підприємства, установи чи організації, а також активну участь у таких діях" і "хуліганство, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчиненому групою осіб".

Наступного дня чоловік оголосив голодування.

Зараз ви читаєте новину «"За червону шмату - знов садять за грати!": свободівця не відпускають із СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути