Ексклюзиви
вівторок, 24 травня 2011 07:45

Затриманий "свободівець" оголосив голодування

20 травня до Львівського міського управління міліції запросили на допит 47-річного Степана Підкуймуху, депутата-"свободівця" Пустомитівської районної ради.

Викликали як свідка у справі подій 9 Травня. Тоді відбулася сутичка комуністів, активістів партій "Родіна", "Руська єдність", "Свобода", представників патріотичних сил і ветеранів. Коли прийшов, затримали. Сказали, що прокуратура порушила проти нього кримінальну справу.

— Звинувачують у хуліганстві й організації порушення громадського порядку, — каже Леся Федів із прес-служби обласного осередку "Свободи". — Аби якось побороти несправедливість, Підкуймуха оголосив голодування. 21 травня в СІЗО до нього прийшли наші партійці. Принесли передачу. Степан Григорович відмовився взяти її. Повідомив, що вимагає від начальника Львівського міського управління міліції звільнення. Скільки він утримуватиметься від їжі, невідомо. У нас у районних і міських партіях понад 600 депутатів. Більшість із них були присутні на заходах 9 Травня. Невже прокуратура порушуватиме кримінальні справи проти кожного?

Степан Підкуймуха живе в селі Лисиничі Пустомитівського району.

— Це авторитетна і шанована людина, — говорить секретар сільради 47-річний Мирон Бедрій. — Чоловік має двох дітей, дружину. Займається підприємництвом. Утримує власний продуктовий магазин. Опікується футбольною командою, яка на першість області грає. Дорогу поремонтував. Спонсором є в багатьох заходах. Те, в чому його звинувачують, — це не правда. Може, в нього десь там на 9 Травня і були здали нерви, але він не хуліган. Буде в нас сесія, прийматимемо якесь рішення як помогти односельцю. Характеристику напишемо про нього.

У понеділок у Галицькому суді Львова відбулося слухання у справі Степана Підкуймухи. На ньому обвинувачення вимагало не випускати "свободівця" з-під варти, щоб той не чинив тиск на слідство.

Усього після подій 9 Травня порушили п'ять кримінальних справ.

Зараз ви читаєте новину «Затриманий "свободівець" оголосив голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути