Ексклюзиви
субота, 01 квітня 2006 12:18

Японська сакура під загрозою в Китаї

Сакура, або вишневе дерево, виявилася утягненою в націоналістичну ворожнечу між Японією та Китаєм. Цього тижня вишневі дерева по всій Східній Азії вкриваються піною білих або рожевих квітів. Але антияпонські активісти в Китаї призивають викорчувати сакури по всій країні, як символ японської окупації 30-х рр.

Майже рік по тому, як китайськими містами прокотилися насильницькі антияпонські демонстрації, китайські інтернет-користувачі називають квітучі сакури "деревами гріха" і "квітами ганьби". На одному з китайських веб-сайтів користувачі розділилися на захисників дерев і прихильників їхнього знищення. У центрі конфлікту — 60 вишневих дерев, що ростуть на території університету міста Ухань у Центральному Китаї.

Коли Японія поширювала свій контроль на Корею і Китай у ході затяжної тихоокеанської війни, солдати окупаційних військ намагалися надати завойованим територіям вигляд і атмосферу Японії. Було побудовано синтоїстські храми та будинки в японському стилі. Більшість цих пам"ятників не збереглося, їх зруйнували за 60 років, що пройшли після поразки Японії.

Погроза застосування санкцій проти дерев сакури особливо сильно зачіпає японські почуття. Жодна квітка у світі не викликає у японців такого хвилювання. А за її цвітінням, що протягом місяця рухається з півдня на північ країни, стежать так само пильно, як за посухою або ураганом, повідомляє британська газета The Tіmes.

Зараз ви читаєте новину «Японська сакура під загрозою в Китаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути