середа, 30 січня 2008 08:32

Японія хоче заборонити спам

Міністерство в адміністративних справах і комунікаціях Японії має намір ввести повну заборону на масові розсилки рекламних оголошень електронною поштою без згоди на це отримувачів. З цією метою в спеціальний законопроект, який потрапить до парламенту в ході поточної сесії парламенту, буде включено цілий ряд нових жорстких заходів з боротьби з "мережевим сміттям", повідомляє сьогодні газета "Ныккей".

Японське міністерство хоче наділити себе правом вимагати від інтернет-провайдерів надання інформації про компанії і приватны комп"ютери, які займаються розсилкою непрошених повідомлень у особисті поштові скриньки. Передбачається, що спочатку їм буде напрявлено попередження, а в разі відмови наказ про припинення діяльності, що дратує користувачів. При цьому відомство вважає за необхідне збільшити розміри штрафу за розсилку спаму і допускає такий запобіжний захід, як позбавлення порушників доступу до послуг електронної пошти.

Як повідомляє ИТАР-ТАСС, вперше з проблемою "сміття" в електронних поштових скриньках в Японії зіткнулися приблизно в 2000 році. Одним з його головних джерел стали сайти знайомств. У 2002 році був прийнятий закон, за яким у пошті з повідомленнями рекламного характеру стало обов"язковим зазначення імені й адреси особи чи організації, відповідальної за розсилку. Три роки по тому в закон внесли поправки, які зарахували розповсюдження спаму до кримінальних злочинів зі штрафом до 10 тисяч доларів.

Проте є сумніви в абсолютній ефективності заходів, що вживаються, оскільки понад 90% "сміття" в електронні поштові скриньки японців приходить з-за кордону. У зв"язку з цим Токіо вважає необхідним розширювати співпрацю з відповідальними відомствами інших країн, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Японія хоче заборонити спам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути