пʼятниця, 30 листопада 2007 15:35

Японці першими в світі продали повітря вроздріб

Японці першими в світі продали повітря вроздріб
Японська корпорація Marubeni першою в світі зробила продаж невеликих квот на викиди вуглекислого газу в рамках з негайним розрахунком. Продаж пройшов в рамках Кіотського протоколу. Раніше торгівля квотами теж велася, але у формі ф"ючерсів - з відкладеним постачанням.

Кіотській протокол, створення якого було ініційоване в Японії, має на меті виділення з 2008 по 2012 рік країнам квот на викиди парникових газів. Ці квоти розподіляються між підприємствами. Якщо у компанії залишилися зайві квоти, вона може продати їх на ринку тим підприємствам, яким квоти не вистачає.

Marubeni запрацювала на підтримці одного екологічного південнокорейського проекту квоти на викиди. Вона перепродувала дозвіл на виробництво 10 тисяч тонн вуглекислого газу японської енергетичної компанії.

Операція Marubeni була першою на спеціальному веб-майданчику, створеному Банком Японії з міжнародному розвитку. Сума операції не називається, але на вторинному ринку в Лондоні дозвіл на одну тонну викидів вуглекислого газу коштував 30 листопада близько 27 доларів. Таким чином, Marubeni могла заробити близько 270 тисяч доларів.

В даний час Японія проводить на вісім відсотків парникових газів більше, ніж в 1990 році. Очікується, що країна скоротить викиди на шість відсотків, передає AFP.

Зараз ви читаєте новину «Японці першими в світі продали повітря вроздріб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути