Ексклюзиви
четвер, 07 червня 2007 15:48

Лідери країн G8 погодилися знизити об"єми викидів парникових газів

Лідери країн "великої вісімки" погодилися внести до тексту остаточного комюніке за підсумками саміту пункт про необхідність "істотного" зниження об"ємів викидів парникових газів.

Лідери G8 ухвалили також рішення про те, що запропонована американською стороною ініціатива по боротьбі із змінами клімату повинна бути передана на розгляд ООН.

Раніше в четвер прем"єр-міністр Великобританії Тони Блер заявив про те, що "вісімка" може домовитися про ухвалення програми зі зниження викидів парникових газів. "Я думаю, що існує значне зближення позицій з питання про необхідність забезпечення значного зниження викидів і пошуку правильного процесу і шляху, за допомогою якого ми можемо досягти цього", сказав Блер журналістам після зустрічі з президентом США Джорджем Бушем.

"Я думаю, цілком можливо, що ми покинемо цей саміт з прихильністю кожної із сторін до значного зниження викидів парникових газів до 2050 року", - сказав британський прем"єр.

При цьому він відзначив, що лідери "вісімки" не погоджуватимуть конкретні параметри об"ємів зниження викидів. За словами Блера, для подібного узгодження необхідно привернути найбільші країни, що розвиваються, такі як Індія і Китай, повідомляє Рейтер.

Зараз ви читаєте новину «Лідери країн G8 погодилися знизити об"єми викидів парникових газів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути