Ексклюзиви
понеділок, 03 грудня 2007 09:40

На Балі відкрилася Конференція ООН щодо зміни клімату

На індонезійському острові Балі сьогодні відкрилася Конференція ООН зі зміни клімату. У роботі саміту беруть участь близько 10 тисяч делегатів, гостей і експертів з майже 190 країн, а також із міжнародних і неурядових організацій. У залах фешенебельного курорту Нуса-Дуа до 14 грудня їм належить виконати непросте завдання - домовитися про початок переговорів про вироблення нової угоди з боротьби з небезпечним підвищенням температури. Сьогодні зустріч почалася з гострих суперечок і протиріч.

Нова угода повинна замінити нинішній Кіотський протокол, який припускає скорочення до 2008-2012 років викидів у атмосферу т.з. парникових газів на 5% у порівнянні з рівнем 1990 року. Зобов"язання по цьому документу узяли на себе 38 промислово розвинених країн. Проте головні забруднювачі атмосфери - США і Китай - не беруть участь в Кіотському протоколі. "Кліматичні зміни посилюються, - відзначив, виступаючи на відкритті форуму, його голова госміністр Індонезії з питань охорони навколишнього середовища Рахмат Вітулар. - Стає дедалі ясніше, що найсуворіші наслідки цього процесу випробовуватимуть на собі бідні країни". КНР, Індія та інші країни, що розвиваються, були звільнені від зобов"язань по протоколу в порядку заохочення їх зусиль з вирішення соціальних і економічних проблем. Вашингтон визнав таке положення несправедливим і відмовився від ратифікації документа, передає ІТАР-ТАРС. Країни Європейського союзу вимагають в новому документі посилити положення Кіотського протоколу і вже зобов"язалися самі скоротити до 2020 року викиди парникових газів на 20% від рівня 1990 року, повідомляє NEWSru.com.

 

Зараз ви читаєте новину «На Балі відкрилася Конференція ООН щодо зміни клімату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути