понеділок, 05 грудня 2011 12:24

Янукович в Ізраїлі вирішував проблеми уманського мера

Янукович в Ізраїлі вирішував проблеми уманського мера

Президент України Віктор Янукович 30 листопада – 1 грудня відвідав з робочим візитом Ізраїль. У нього були заплановані зустрічі із президентом Ізраїлю Шимоном Пересом, прем'єр-міністром Беньяміном Нетаньягу, міністром закордонних справ Авігдором Ліберманом. Одним із ключових питань поїздки президента було місто Умань: повернення старовинної синагоги, яку міська влада Умані продала у 2007 році заводу "Мегомметр".

Напередодні від'їзду президента за кордон Ганна Герман заявила порталу "Izrus", що синагогу повернуть у власність уманської єврейської общини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умань перетворилась на величезну синагогу (ФОТО)

– Нам вдалося вирішити проблему із синагогою в Умані, яку ще відвідував Рабі Нахман. У 2007 році територія, на якій знаходиться цей пам'ятник архітектури, була передана приватному власнику. Це було зроблено незаконно і ми доклали максимум зусиль, щоб цю синагогу повернули єврейській общині. Тепер це питання майже вирішене, – прокоментувала "Izrus" Ганна Герман. – 6 грудня відбудеться суд, який має підтвердити незаконність передачі цієї землі. Тому що в Україні заборонено продавати землі, на яких знаходяться історичні пам'ятки архітектури. Учора в мене були губернатор Черкаської області та мер Умані. Вони повідомили, що місто передасть синагогу в користування юдейської общини.

Правоохоронні органи почали розслідування незаконного продажу міською радою синагоги ще влітку. При цьому секретар міської ради Аркадій Рибак заявляв, що земля продана законно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман сказала, що Янукович до синагоги не збирається

За фактом продажу земельної ділянки з пам'ятками архітектури була порушена кримінальна справа.

– Про цю новину ми дізналися з інтернету. Рішення по згадуваній земельній ділянці було прийняте у листопаді 2007 року. Обмежень по цій ділянці ніяких не було. Оцінювали землю в Черкасах. Міліція каже, що згідно розрахунків служби охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації вартість проданої земельної ділянки становить 343,418 млн гривень. Не знаю, звідки такі ціни взялися, – зазначив Аркадій Рибак місцевому сайту "Прочерк" 17 серпня цього року.

У 2007 році міську раду Умані очолював той же мер, що працює і зараз – Юрій Бодров. До втручання адміністрації президента в Умані й не знали, що ділянку продали незаконно.

Зараз ви читаєте новину «Янукович в Ізраїлі вирішував проблеми уманського мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути