середа, 12 листопада 2008 16:47

Синагогу для жінок-рабинів будує в Мюнхені Лібескінд

Відомий польський архітектор Лібескінд, за проектами якого було збудовано Єврейський музей в Берліні та реконструйовано Міжнародний торговельний центр у Нью-Йорку, де архітектор і проживає, заявив, що збирається проектувати синагогу для ліберальних іудеїв в Мюнхені.

Отримавши згоду від Лібескінда, конгрегація ліберальних іудеїв, яка нараховує 250 членів, закликає багатих світу цього допомогти профінансувати будівництво синагоги.

Місце під синагогу ще не обрали, проте лідери конгрегації сподіваються, що її збудують на вулиці Вестенрідер, де у 1850 році була збудована перша в Мюнхені синагога.

Лібескінд має представити свій проект новобудови наступної весни в Мюнхені. Будування синагоги планується закінчити до 2018 року.

Ліберальні іудеї значно відрізняються від ортодоксальних. Так, наприклад, ліберальні іудеї наголошують на статевій рівноправності. В їх синагогах жінки сидять разом з чоловіками і приймають однакову участь у літургіях, тоді як у синагогах ортодоксів жінки не приймають активної участі в службах і сидять позаду. Також ліберальні іудеї дозволяють жінкам ставати рабинами та проводити службу.

Іудейська реформа почалася у 1920 роках у Німеччині, повідомляє Deutsche Welle.

Зараз ви читаєте новину «Синагогу для жінок-рабинів будує в Мюнхені Лібескінд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути