пʼятниця, 17 серпня 2007 13:28

Янукович перевів податківців під своє пряме підпорядкування

Янукович перевів податківців під своє пряме підпорядкування

Кабмін вніс зміни до положення про ГНАУ, зробивши податкову центральним органом виконавчої влади із спеціальним статусом. Як повідомили в податковій, тим самим прем"єр Віктор Янукович має намір вивести відомство з-під опіки Мінфіну і працювати з ним безпосередньо.

Цю опіку податкова отримала рішенням уряду Юлії Тимошенко, тоді як до цього ГНАУ підкорялася президентові - Леоніду Кучмі.

Наявність такого статусу ніяк не позначиться на роботі податкової адміністрації. "Я можу написати собі будь-який статус, що від цього зміниться? Податкова, як і належить, виконуватиме свої обов"язки - наповнювати держбюджет", - говорить пані Ефіменко.

У голови податкової Анатолія Брезвіна, креатури Віктора Януковича, неодноразово були розбіжності з керівництвом міністерства.

Іноді Мінфін тижнями чекав з податкової ту або іншу документацію. До прагнення пана Брезвіна працювати автономно від Мінфіну пані Ефіменко відноситься з розумінням: "Це нормально. Всякий сильний керівник прагне бути самостійним, але це ще нічого не означає".

А ось Михайло Чечетов (Партія регіонів) вважає, що незалежність ГНАУ додасть відомству ефективності. "Кабмін демонструє зміцнення фінансової дисципліни і відповідальності податковою при виконанні бюджету", - говорить він.Володимир Ланової (НУНСО) убачає в діях Віктора Януковича декілька інший сенс.

Він вважає, що прем"єр хоче безпосередньо керувати податковою, без посередництва першого віце-прем"єра Миколи Азарова. "У ГНАУ крутяться мільярдні суми, пов"язані з цілеспрямованою видачею відшкодування ПДВ", - говорить він. Ланової допускає, що Віктор Янукович хоче самостійно регулювати відносини між крупними корпораціями, що фінансують вибори, і податковою адміністрацією.

Не сприйняв ініціативу прем"єра і секретаріат президента. Володимир Матвійчук, керівник головної соціально-економічної служби СП, вважає, що податкова не повинна претендувати на незалежність і автономність, а безпосередньо підкорятися Мінфіну.

"Конфлікт виникає через те, що один орган виконавчої влади фактично підкоряється іншому. Коли ми створювали Госказначейство як урядовий орган, нічого страшного не трапилося.

Так повинно бути і з налоговой"- вважає пан Матвійчук. Чиновник скаржиться, що ГНАУ в своєму прагненні до автономності перестала передавати в секретаріат президента необхідну документацію, тому ще більша незалежність, на думку пана Матвійчука, дозволить податківцям відчувати себе ще більш привільно.

За матеріалами Экономические известия.

Зараз ви читаєте новину «Янукович перевів податківців під своє пряме підпорядкування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути