Про це заявили учені з Університету Мічігану, які провели власне дослідження.
Висновок зроблений на основі вивчення тривіальної процедури - миття брудних рук. Як виявилось, на руках після використання антибактеріального мила залишається стільки ж бактерій, скільки і після вживання мила традиційного.
Проте у антибактеріального мила є малоприємна особливість. Всі сорти подібного мила містять один активний інгредієнт - триклозан. У американських лікарнях концентрован розчини триклозана часто використовуються як дезинфікуючий засіб. Використання малих доз триклозана може допомогти штамам бактерій виробити стійкість до деяких антибіотиків, таким як амоксицилін. Експерименти показали, що кишкова паличка здатна швидко виробляти резистентність такого роду.
За останні чверть століття було опубліковано не менш 27 досліджень про антибактеріальний світ. Всі автори приходили до схожих висновків, як передає Washington ProFile.
Коментарі