вівторок, 12 червня 2007 20:12

Аніматори зі всього світу створили фільм за твором японського поета

Японський аніматор Кодзі Ямамура представив в Москві картину "Зимовий день", створену 35-у художниками-мультиплікаторами зі всього світу.

Кожний з авторів "Зимового дня" працював над власним фрагментом з однойменного твору японського поета Мацуо Басі, після чого всі замальовки були змонтовані в єдину картину. "До кінцевого результату ми не знали, що відбувається в попередньому і наступному фрагменті", - розповів на зустрічі, присвяченій заломленню хайку (жанр японської поезії) в кіно Ямамура.

"У створенні фільму брали участь в основному японські художники, але були і представники інших країн.", - сказав Ямамура. У своєму фрагменті "Зимового дня" японський аніматор пожвавив картину Сандро Ботічеллі "Народження Венери". Кодзі Ямамура є одним з найбільш видатних японських аніматорів, його стрічка "Голова-гора" була номінована в категорії "Кращий короткометражний анімаційний фільм" на церемонії вручення Оскара в 2003 році, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Аніматори зі всього світу створили фільм за твором японського поета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути