Ексклюзиви
пʼятниця, 03 липня 2009 13:22

Американські військові обстріляли пакистанських талібів

Американські військові обстріляли пакистанських талібів

Влада Пакистану заявила, що беспілотники ВВС США завдали чергового удару по території країни, повідомляє Associated Press. В результаті атаки, проведеної в п"ятницю, 3 липня, загинули 11 людей.

Чи є серед них мирні жителі, невідомо. Метою американських військових були бойовики руху "Талібан", які перебувають у північно-західних регіонах Пакистану.

У розмові з агентством AFP, джерело у службі безпеки Пакистану на умовах анонімності заявило, що беспілотники завдали два удари по позиціях бойовиків в провінції Південний Вазірістан. Він, проте, відзначив, що точних відомостей про кількість жертв поки не має в своєму розпорядженні.

Офіційних коментарів від США з приводу атаки не надходило. Як підкреслив співрозмовник AFP, влада Пакистану впевнені в тому, що удари по притулках екстремістів були завдані саме американцями. "Ми перевірили - ніяких операцій в тому районі пакистанські військові не проводили", - відзначив він.

Тим часом, повідомляється, що в п"ятницю озброєні сили Пакистану все ж таки брали участь в спецоперації, направленій на знищення талібів. В результаті проведеної у Північному Вазірістані зачистки загинули щонайменше чотири бойовики, ще семеро отримали поранення.

2 липня Ісламабад ухвалив рішення підсилити охорону афганського кордону, побоюючись, що бойовики, які влаштувалися в прикордонних територіях, вирушать у бік Пакистану.

Ця кампанія розпочалася вслід за стартом операції з боротьби з талібами, яку американські військові розгорнули на півдні Афганістану. У четвер близько 4000 морських піхотинців США почали наступ на позиції бойовиків.

Як відзначає AFP, операція, проведена у Південному Вазірістані в п"ятницю, 3 липня, ніяк не пов"язана з новою масштабною кампанією.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Американські військові обстріляли пакистанських талібів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути