пʼятниця, 05 червня 2009 15:44

Теракт в Пакистані: 40 людей загинули

Теракт в Пакистані: 40 людей загинули
В результаті вибуху в мечеті в пакистанському селі Хаягай загинули близько 40 людей. Про це 5 червня повідомляє агентство Reuters з посиланням на представників місцевої влади.

Співробітник адміністрації району Верхній Дір Атіф ур-Рехман сказав журналістам, що кількість поранених поки не підрахована. Місцевий житель Умер Рехман заявив, що на даний момент опізнено лише 30 загиблих. "По мечеті розкидана велика кількість фрагментів тіл. Ми не знаємо, які з них належать вже упізнаним людям, а які - іншим загиблим", - додав він.

У зв"язку з подією прем"єр-міністр Пакистану Юсуф Реза Гілані заявив, що уряд твердо має намір викоренити в країні тероризм. Раніше 5 червня пакистанська влада оголосила про арешт декількох терористів-смертників в Ісламабаді та Равальпінді. До речі, 4-5 червня в Пакистані знаходиться з візитом спецпредставник США по Афганістану і Пакистану Річард Холбрук.

Село Хаягай, в якому стався теракт, розташоване недалеко від долини Сват, де з кінця квітня продовжуються збройні сутички між бойовиками руху "Талібан" та урядовими військами. Бої поновилися у зв"язку з тим, що таліби порушили умови перемир"я, досягнутого в лютому. За останніми даними, з початку операції в долині загинули 1,2 тисяч бойовиків і 90 військовослужбовців. 30 травня армія відбила у талібів столицю долини Сват, місто Мінгору, передає Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Теракт в Пакистані: 40 людей загинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути