Ексклюзиви
середа, 03 червня 2009 15:58

У Алжирі бойовики "Аль-Каїди" підірвали автоколону: 8 поліцейських загинули

У Алжирі бойовики "Аль-Каїди" підірвали автоколону: 8 поліцейських загинули
В результаті теракту в Алжирі загинули 10 людей. Серед них - вісім поліцейських і двоє вчителів. Інцидент стався напередодні увечері в районі Тімезріт провінції Бумердес, повідомляє в середу ІТАР-ТАРС з посиланням на алжирські джерела.

Дистанційний вибуховий пристрій спрацював на шляху проходження автоколони, яку після вибуху обстріляли бойовики, які влаштували засідку. До складу автоколони входили поліцейські машини, що супроводжували групу викладачів, які перевозили екзаменаційні роботи учнів.

З початку нинішнього року це один з найкровопролитніших терактів в Алжирі, де діє екстремістське угрупування "Аль-Каїда в країнах ісламського Магрібу". У минулому вона називалася "Салафістська група проповіді і джихаду", проте у вересні 2006 року змінила назву і оголосила про приєднання до терористичної мережі Усами бен Ладена.

Кровопролитний конфлікт в Алжирі триває з 1992 року. Тоді влада відмінила результати парламентських виборів, перемогу на яких здобули радикальні ісламські партії. У відповідь ісламісти розв"язали війну, жертвами якої за весь час протистояння стали, за різними оцінками, від 150 до 200 тисяч людей. Завдяки політиці національного примирення, що проводиться алжирською владою, останніми роками в країні спостерігається очевидний спад насильства.

Відзначимо, що сьогодні ж стало відомо про загибель одного з іноземних заручників терористів. Терористи з "Аль-Каїди в країнах ісламського Магрібу" повідомили через інтернет про страту британського туриста Едвіна Дайера, якого півроку утримували в полоні на території Малі.

Раніше в травні алжирський суд заочно засудив до вищої міри покарання 14 ісламських бойовиків. Підсудні були визнані винними в створенні терористичних збройних груп, численних вбивствах, а також викраданнях людей з метою отримання викупу.

Суди Алжиру регулярно виносять смертні вироки, але вже більше 15 років вони не виконуються. Мораторій на страту був введений в 1993 році на вимогу алжирських правозахисних організацій. Останній раз були страчені виконавці теракту в столичному аеропорту - льотчик авіакомпанії "Ер Альжері" і його співучасник. В результаті вибуху закладеної ними бомби загинули більше 40 людей, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У Алжирі бойовики "Аль-Каїди" підірвали автоколону: 8 поліцейських загинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути