Ексклюзиви
середа, 10 червня 2009 11:17

Підірвали престижний готель Continental: 11 загиблих (ФОТО)
6

Фото: Reuters

11 осіб загинули і щонайменше 70 отримали поранення в результаті потужного вибуху в місті Пешавар на північному заході Пакистану.

Вибух відбувся в ніч на середу поряд з найбільшим в Пешаварі п"ятизірковим готелем PearlContinental. Частина будівлі, в якій розташовано готель, обрушилася. Очевидець описує те, що відбувається так: напевно, бомба була в машині. Бойовики відкрили вогонь спереду готелю, потім об"їхали будівлю і підірвали бомбу з тильного боку. Через це тильна частина будівлі "повністю зруйнована".

Готель користувався популярністю в іноземців, тому серед постраждалих немало іноземних громадян . Крім того, повідомляється, що іноземець є серед загиблих - канадський співробітник ООН, повідомляє ВВС.

За повідомленнями з місця подій, група озброєних людей на вантажівці почала прориватися через зовнішній периметр безпеки готелю, а незабаром після цього на автостоянці вибухнув замінований автомобіль.

Поки за вибух готелю ніхто не взяв на себе відповідальності, але мало хто сумнівається в тому, що це справа рук талібів.

Очевидці розповідають, що вибух викликав в готелі справжній хаос. "Підлога під моїми ногами затремтіла", - описує Джавад Чандрі, один з поранених постояльців. - Я думав, що на мене падає дах. Я вибіг [зі своєї кімнати]. Всі навколо в паніці бігли. Кров навколо, розбите скло".

Лідери талібів не раз заявляли, що будуть відповідати на бойові дії урядових військ нападами на найбільші пакистанські міста.

У травні таліби узяли на себе відповідальність за вибух смертника в Лахорі, в результаті якого загинули щонайменше 28 осіб.

А у вересні минулого року в результаті вибуху смертника в готелі "Маріотт", розташованому в Ісламабаді, загинули 53 людини, поранення отримали більше 260.

Newsru.com, Topnews.ru, Gazeta.ua

ФОТО: Reuters

Зараз ви читаєте новину «Підірвали престижний готель Continental: 11 загиблих (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути