середа, 31 жовтня 2007 09:17

Американські військові допомогли північнокорейським морякам відбити своє судно у піратів

Американські військовослужбовці допомогли морякам із КНДР у сутичці з піратами Сомалі відбити своє судно. Як передає ИТАР-ТАСС із посиланням на офіційного представника 5-го флоту ВМС США, що базується в Манамі (Бахрейн), Лідію Робертсон, суховантаж під прапором КНДР із екіпажем з 22 чоловік був захоплений морськими розбійниками в понеділок на рейдовій стоянці неподалік від столиці Сомалі Могадішо. До пошуку судна було привернуто есмінець James Williams, що патрулював води біля Африканського Рогу. За словами Робертсон, вертоліт, що у вівторок піднявся з есмінця, виявив суховантаж, і військовослужбовці зажадали від піратів скласти зброю.

Скориставшись розгубленістю розбійників, корейці застосували проти них силу. В результаті сутички двох піратів було вбито, ще п"ятеро затримані. Серйозно поранено при цьому трьох членів екіпажа, які були доставлені на борт James Williams. Пірати залишилися на суховантажі, який попрямував в порт Могадішо.

Як підкреслила Робертсон, американські кораблі завжди готові прийти на допомогу в протистоянні піратам у водах Сомалі. За даними ВМС США, ще чотири судна під різними прапорами, як і раніше, знаходяться в руках розбійників біля берегів цієї африканської країни.

Прес-секретар Пентагону Джеф Моррелл визнав у вівторок на брифінгу для журналістів, що його відомство поки не визначилося, як чинити в разі полонення піратів - доправляти їх в якесь певне місце для ізоляції чи передавати властям тих країн, у водах яких було здійснено напад. На запитання, чи немає планів відправляти їх до спецв"язниці для терористів на базі ВМС США Гуантанамо (Куба), він відповів негативно.

Згідно оприлюдненій два тижні тому доповіді Міжнародного морського бюро пірати здійснили майже 200 нападів на судна за перші дев"ять місяців поточного року - на 14% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Найбільш небезпечними залишаються води Індонезії - 37 інцидентів, Сомалі та Нігерії - по 26, Танзанії - дев"ять.

Зараз ви читаєте новину «Американські військові допомогли північнокорейським морякам відбити своє судно у піратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути