середа, 10 березня 2010 09:10

Американку звинуватили в організації терактів у Європі

Американку звинуватили в організації терактів у Європі

Мешканці штату Пенсільванія пред"явлені звинувачення в пособництві терористичній діяльності та участі в організації терактів в Європі і Південній Азії.

Коллін Лароуз, заарештованій в жовтні 2009 року, також ставиться у провину вербування смертників для здійснення терактів. Потенційних терористів американка, а також п"ятеро неназваних спільників, знаходили в Інтернеті - зловмисників цікавили переважно жінки, які мають можливість легально подорожувати по європейських країнах. За даними слідства, Мережа активно використовувалася змовниками і для інших злочинних цілей.

Крім того, американка звинувачується в змові з метою вбивства громадянина іноземної держави. Жінка літала в Європу, де за наказом терористів мала вбити якогось громадянина Швеції, однак не повідомляється, чи вона здійснила цей задум.

Особа передбачуваної жертви Лароуз не розголошується, проте ЗМІ припускають, що мова може йти про шведського карикатуриста Ларса Вілкса, який зобразив пророка Мухаммеда у вигляді собаки. Раніше стало відомо, що в Ірландії за підозрою в організації цього вбивства були заарештовані семеро мусульман. Чи брала участь Коллін Лароуз у підготовці саме цього злочину, поки не ясно.

На яку терористичну організацію працювала Коллін Лароуз, також поки не повідомляється. Відомо лише, що вона користувалася повагою серед терористів, які називали її "Джихад Джейн" і "Фатіма Лароуз". Про її особу повідомляється лише те, що вона народилася у 1963 році і проживала в Пенсільванії.

У випадку, якщо провина Лароуз буде доведена, їй загрожує довічне ув"язнення.

Lena.ru

Зараз ви читаєте новину «Американку звинуватили в організації терактів у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути