пʼятниця, 11 вересня 2009 16:58

У Польщі заговорили про можливий теракт перед Євро-2012

Експерти нагадують, що метою прибічників джихаду є Європа.

"Минуло вісім років після атаки на американський Світовий Торговий Центр, а досі немає системи, яка дозволила би почуватися в безпеці від загрози атаки Аль-Каїди в Європі. Ціллю її атаки може стати зокрема Польща", - нагадують експерти в інтерв"ю виданню "Polską".

"Незадовго до виборів мав місце теракт в Мадриді... І цілком змінив їхній результат. Саме такий хаос потрібен Аль-Каїді. Без сумніву, захочуть повторити це", – твердить експерт Роберт Лейкен, автор книжки "Форпост глобального джихаду".

Він перераховує держави, які можуть стати жертвою цієї стратегії: Німеччина, де незабаром відбудуться парламентські вибори, а також Польща – перед президентськими виборами майбутніх років і Євро 2012.

"Я не виключав би можливості терористичної атаки в Польщі," – говорить Скотт Стюарт експерт у справах безпеки в аналітичному інституті Stratfor Global Intelligence в розмові з "Polską".

"Надзвичайно важливо заздалегідь спостерігати, чи не створюються у вас локальні групи прибічників джихаду", – підкреслює він.

"Метою номер один прибічників джихаду є Європа", – підкреслює Джонатан Стівенсон, автор книжки "Передбачуючи непередбачуване".

"На континенті проживає 20 млн мусульман, не звертається на них увага, тим часом вони почуваються відчуженими і їх легко завербувати мережам ісламських фундаменталістів", - тлумачить автор.

Віце-прем"єр Польщі Григорій Схетина запевняє, що "Польща підготовлена до можливої терористичної загрози".

За матеріалом:  TVP

Зараз ви читаєте новину «У Польщі заговорили про можливий теракт перед Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути