четвер, 17 листопада 2011 08:41

Американка продавала льодяники з вітрянкою

Американка продавала льодяники з вітрянкою

Американку викрили в торгівлі солодощами, зараженими вітряною віспою (вітрянкою). Як повідомляє AP, Венді Веркіт (Wendy Werkit) з Нешвілла, штат Теннессі, намагалась продати цукерки з вірусами в соціальній мережі Facebook.

Усім бажаючим Веркіт пропонувала вислати льодяники, а також ватні палички, які були оброблені слиною її власних дітей, хворих на вітрянку. За словами жінки, таким чином вона хотіла допомогти іншим батькам, чиї діти ще не перехворіли вірусною інфекцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пухирці від вітрянки присипають білим вугіллям

Вартість одного льодяника становила 50 доларів. Батькам пропонувалось перевести цю суму на рахунок Веркіт у платіжній системі PayPal. Мешканка Нешвілла зазначила, що ці кошти були необхідні лише для оплати поштових відправлень із солодощами.

Прокурор Середнього Теннессі Джеррі Мартін (Jerry Martin) розкритикував дії Венді й застеріг батьків від надання подібних послуг. Він нагадав, що пересилання збудників будь-яких інфекцій є кримінальним злочином у США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітрянка може перерости у менінгіт

У свою чергу спеціаліст з дитячих інфекцій Айзек Томсен (Isaac Thomsen) зазначив, що ймовірність зараження вітряною віспою після вживання цукерок вкрай мала, так як інфекція поширюється повітряно-крапельним шляхом. На його думку, льодяники необхідно обробити великою кількістю збудників і швидко доставити покупцю, щоб зберегти життєздатність вірусів.

Зараз ви читаєте новину «Американка продавала льодяники з вітрянкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути