середа, 28 вересня 2011 13:26

Кишкова інфекція вбила 13 американців

Кишкова інфекція вбила 13 американців

В результаті спалаху лістеріозу - кишкового інфекційного захворювання, збудники якого були знайдені в динях, - померли 13 американців. Ще 72 людини були госпіталізовані. Всі дині, в яких виявили збудників лістеріозу, виявилися вирощені на підприємстві Jensen Farms, що в Гранаді, штат Колорадо.

В результаті підприємство 14 вересня відкликало дині сорту "Рокі Форд" з торгових мереж. З 29 липня до 10 вересня їх доставили як мінімум в 17 штатів. Влада радить домогосподаркам викинути ці дині, якщо ті встигли купити їх до рішення про відкликання.

Лістеріоз тепер зафіксований вже в 18 штатах. З 13 померлих чотири пацієнти були зі штату Нью-Мексико, два - з Колорадо, два - з Техасу, і по одному з Канзасу, Меріленда, Міссурі, Небраски і Оклахоми. Поширення захворювання почалося не раніше 31 липня.

Бактерії лістеріозу добре себе почувають при низьких температурах. Поширюватися вони зазвичай починають в деяких сортах м'яса, непастеризованих сирах і копчених морепродуктах, що зберігаються в холодильнику.

Це сама смертоносна інфекція за останні десять з гаком років у США. За нанесеному збитку вона перевершила спалах сальмонели в 2008-2009 роках, коли було інфіковано більше 700 людей, з них померли - дев'ять.

У 1998 році в результаті спалаху лістеріозу, збудники якого були знайдені в м'ясних продуктах, померли 32 людини, госпіталізований був 101 хворий.

У 2008 році 19 осіб померли від лістеріозу в Канаді.

Зараз ви читаєте новину «Кишкова інфекція вбила 13 американців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути