середа, 15 червня 2011 05:15

Чиновникам хочуть заморозити рахунки

Правозахисники звернулися до керівників держав світу, Європарламенту та міжнародних інституцій із закликом не видавати віз і заморозити рахунки українських можновладців, винних у численних порушеннях прав людини.

— Ці заходи можуть бути дієвим інструментом, який допоможе зупинити порушення прав людини та політичні переслідування, — каже голова правління Української гельсінської спілки Євген Захаров, 58 років.

У травні американські сенатори підтримали законопроект про обмеження в'їзду та замороження активів російських чиновників, причетних до смерті 2009-го юриста Сергія Магнітського. Він звинуватив працівників міністерства внутрішніх справ, податкових та інших органів у привласненні близько 200 мільйонів доларів, був ув'язнений і помер у слідчому ізоляторі, де провів майже рік. Ми вважаємо, що такі заходи стосовно вітчизняних чиновників ефективніші, ніж, скажімо, обмеження візового режиму через порушення демократії. Бо останнє означає карати країну та її громадян.

Щоб реалізувати нашу ідею, слід довести факти порушення прав людини та політичних переслідувань. Щоб із беззаперечними та неспростовними доказами погодилися всі. Бажано, щоб це були оцінки міжнародного суду.

Звісно, наш список не буде таким довгим, як із білоруських чиновників і керівників. Євросоюз заборонив в'їзд до Європи 188 особам. Рівень порушень прав людини в нас не такий катастрофічний, як там.

Зараз ви читаєте новину «Чиновникам хочуть заморозити рахунки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути