Ексклюзиви
вівторок, 19 травня 2009 09:15

Американці заразили грека свинячим грипом

Американці заразили грека свинячим грипом

Перший випадок нового грипу А/h1n1 підтверджений в Греції. Про це заявив заступник міністра охорони здоров"я і соціальної взаємодопомоги Греції Георгіос Папагеоргіу.

За його словами, "вірус виявлений у 19-річного грецького студента, який нещодавно повернувся до Греції із США".

"Хворий, який відчув симптоми захворювання в неділю, перебуває у хорошому стані, оскільки мова йде про легкий випадок, - сказав замміністра. - Хворий поміщений у стерильну палату афінської лікарні "Сисманогліо".

Як повідомив Папагеоргіу, "перевіряються також члени сім"ї студента", який був відпущений після перших аналізів додому, а потім госпіталізований. Органи охорони здоров"я країни також попередять пасажирів рейсу з Нью-Йорка, яким хворий прилетів до Греції.

Про те, що первинні тести підтвердили перший випадок нового грипу в Греції, спочатку повідомив в понеділок, 18 травня, міністр охорони здоров"я і соціальної взаємодопомоги Греції Дімітріс Аврамопулос, завіривши при цьому населення, що немає ніякої небезпеки для громадського здоров"я. Первинні тести потім були підтверджені в ході повторних аналізів.

Міністерство охорони здоров"я і соціальної взаємодопомоги Греції повідомило, що "стратегічних запасів" протигрипозних препаратів, зокрема Tamiflu, достатньо для лікування 12% 11-мільйонного населення країни. Дві афінські лікарні обладнано для лікування нового грипу.

Перший випадок нового грипу в Греції збільшив до 41 число країн, де з"явився так званий свинячий грип. Від нього вже загинули 74 людини.

Раніше повідомлялося, що вірус вже уразив більше 8,8 тисяч осіб по всьому світу.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС, Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Американці заразили грека свинячим грипом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути