середа, 13 травня 2009 15:15

Через Обаму Куба не отримала інформацію про свинячий грип - Кастро

Через Обаму Куба не отримала інформацію про свинячий грип - Кастро
Кубинський лідер Фідель Кастро звинуватив Мехіко в приховуванні інформації про свинячий грип, щоб президент США Барак Обама не відмінив свій запланований візит.

Міністр охорони здоров"я Мексики у свою чергу спростував заяву Фіделя Кастро.

Вчора на Кубі був зафіксований перший випадок зараження людини вірусом грипу A (H1N1), відомого як свинячий грип. Інфекція виявлена у мексиканського студента, який повернувся на Кубу після канікул на батьківщині.

Уряд Мексики пообіцяв надати податкові пільги компаніям, чия діяльність найсильніше постраждала від спалаху свинячого грипу. Це обійдеться бюджету Мексики в 17,4 мільярда песо ($1,3 мільярда).

За прогнозами, грип скоротить зростання мексиканської економіки на 0,3-0,5%. Всього ж на ліквідацію епідемії може бути витрачено до 10 мільярдів песо ($752 мільйони).

Нагадаємо, в Мексиці підтверджено 590 випадків інфікування свинячим грипом, зокрема 25 летальних. Проте місцеві органи охорони здоров"я вважають, що найгірше вже позаду, і мають намір відкрити школи і підприємства в найближчий день, повідомляє Полит.ру.

Зараз ви читаєте новину «Через Обаму Куба не отримала інформацію про свинячий грип - Кастро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути