вівторок, 17 квітня 2007 17:41

Якудза вбила мера Нагасакі (ФОТО)

У японському місті Нагасакі зробили замах на місцевого мера Ітте Іто (Itcho Ito). У критичному стані з пошкодженнями серця і легенів його доставили в лікарню, повідомляє газета Mainiti Daily News.

Напад було здійснено на вулиці біля його офісу, розташованого поряд з міським залізничним вокзалом, коли Іто агітував за участь в муніципальних виборах. Нападника, що стріляв у мера, затримали. За даними поліції, це 59-річний Тецуя Шіро (Tetsuya Shiroo), який є одним з ватажків клану Суйшін-кай (Suishin-kai), що входить в найбільше японське мафіозне угрупування "Ямагучі-гумі" (Yamaguchi-gumi).

Поліція з"ясовує, чи не було якихось суперечок між муніципалітетом і мафією через будівельні проекти. Іто вчетверте висунув свою кандидатуру на пост мера. Вибори намічено провести 22 квітня.

Серед керівництва адміністрації Нагасакі переважають переконання пацифістів, оскільки місто було зруйноване американською атомною бомбою в 1945 році. У 1990 році тодішнього мера Нагасакі Хітоші Мотошіма (Hitoshi Motoshima) було серйозно поранено під час замаху. Він заявив, що японський імператор, якому поклоняються праві екстремісти, несе деяку відповідальність за розв"язування Другої світової війни.

У Японії ультраправі часто підтримують тісні зв"язки з місцевою мафією – якудзою, передаєЛента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Якудза вбила мера Нагасакі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути