пʼятниця, 17 січня 2020 10:48

Активісти вимагають призначити Закревську в комісію з відбору керівника ДБР

Активісти вимагають призначити Закревську в комісію з відбору керівника ДБР
Закревська може увійти в комісію з відбору глави ДБР. Фото: DW

17 січня громадські правозахисні та антикорупційні організації закликали призначити адвоката родин Героїв Небесної сотні Євгенію Закревську в комісію з відбору голови Держбюро розслідувань.

Серед тих, що закликали призначити адвоката Закревську в комісію, низка організацій, зокрема Рух Чесно, Фундація DEJURE, Центр протидії корупції, Transparency International Україна, Центр громадського моніторингу та досліджень, Антикорупційний штаб, Інститут законодавчих ідей, Харківський антикорупційний центр, Автомайдан та Міждисциплінарний науково-освітній центр протидії корупції в Україні, повідомляє "Громадське Радіо".

"Відповідно до пункту 2 частини 3 статті 11 Закону України "Про Державне бюро розслідувань", до складу комісії з проведення конкурсу на обіймання посади директора Державного бюро розслідувань входять, зокрема, три особи, визначені Верховною Радою України за поданням Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності. Ми, представники громадськості, організацій та аналітичних центрів, які роками працювали у сфері захисту прав людини, боротьби з корупцією, правоохоронної діяльності та судової системи, переконані, що до складу конкурсної комісії повинні увійти люди, які фахово розбираються в тематиці та мають високу довіру суспільства. Ми переконані, що серед членів конкурсної комісії повинна бути Євгенія Закревська", - йдеться у заяві активістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Призначення адвоката Януковича заступником голови ДБР: Родини Героїв Небесної сотні протестують

Автори заяви заявляють, що Закревська гідна обирати директора ДБР, і просять Раду рекомендувати її в комісію.

"Ми переконані, що така людина гідна бути делегованою до складу конкурсної комісії з відбору керівництва органу правопорядку, до сфери компетенції якого, зокрема, належать і злочини, вчинені під час Революції Гідності, і сотні не менш важливих справ проти топпосадовців", - вказано в тексті заяви.

Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата від "Слуги народу" Ірини Венедіктової. Відповідну постанову підтримали 340 народних депутатів. Венедіктова пройшла до парламенту за списком "Слуги народу" під номером 3. Очолювала комітет із питань правової політики.

Зараз ви читаєте новину «Активісти вимагають призначити Закревську в комісію з відбору керівника ДБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути