вівторок, 20 листопада 2007 12:39

Як українці ставляться до великого бізнесу в політиці (опитування)

Більше половини українців вважає неприпустимим поєднання політичної діяльності з веденням великого бізнесу.

Про це повідомили в Інституті Горшеніна, посилаючись на результати соціологічного дослідження "Моральність українського суспільства", проведеного в рамках річної програми досліджень "Ментальні основи вибору".

При цьому, згідно з даними опитування, кожен четвертий українець вважає участь бізнесменів у політиці "допустимою, але небажаною", а кожен шостий не бачить у цьому нічого поганого.

Разом з тим, дві третини українців украй негативно ставляться до "кумівства" - сприяння працевлаштуванню і збагаченню родичів. Стільки ж опитаних назвали лобіювання інтересів бізнесу неприйнятним. При цьому близько 10% українців сприймають ці процеси нейтрально.

Експерт Інституту Горшеніна Вікторія Савостьянова, коментуючи одержані дані, зазначила, що "це дослідження яскраво ілюструє той факт, що українське суспільство має чіткі моральні установки по відношенню до негативних політичних процесів і вчинків політиків, але в реальному житті ці моральні норми не застосовуються".

Дослідження проводилося з 1 по 10 листопада 2007 року в 129 населених пунктах України. Всього було опитано 2 тис. респондентів, які представляють доросле населення старше 18 років. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 2,2%. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Як українці ставляться до великого бізнесу в політиці (опитування)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути