Столові прибори розміщують зліва і праворуч від центральної тарілки.
Про курс "Майстер ресторанного обслуговування" повідомило Міністерство освіти і науки і сайт "Професійна освіта онлайн".
"Подати вдома вечерю, як в ресторані, чи здобути кваліфікацію і працевлаштуватися в улюблений заклад? Якими б не були цілі, цей допис стане тобі у пригоді", – пише МОН.
Як правильно сервірувати стіл
Виделку кладуть зліва від тарілки.
Ложку і ніж – праворуч. Ніж – лезом до тарілки.
Десертні прибори – над тарілкою.
Фужери – у центрі або праворуч тарілки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що можна знайти на звичайній продуктовій етикетці: 6 корисних фактів
Порядок тарілок має бути наступним: знизу столова, потім салатна, супова.
Десертні набори укладають перед тарілкою (мілкою столовою або закусочною) у такому порядку (від тарілки до центру стола): ніж, виделка, ложка.
Фужер можна ставити у центрі за тарілкою або змістити вправо і поставити за ножами.
Для сніданку й обіду використовують просто згорнуті серветки, для вечері або при обслуговуванні банкетів – більш складні форми.
Як би не була складена серветка, головна вимога – щоб її можна було легко розгорнути, а в розгорнутому вигляді вона не виглядала зім'ятою.
В Україні відновили контроль заборони куріння у приміщеннях кафе, барів, ресторанів.
Міністерство охорони здоров'я порадило, як харчуватися, щоб зменшити ризик появи діабету.
Коментарі