В Україні відновили контроль заборони куріння у приміщеннях кафе, барів, ресторанів.
У квітні набув чинності наказ Міністерства охорони здоров'я, який визначає перелік підстав для позапланових заходів державного нагляду у сфері антитютюнового законодавства. Про це повідомила Держпродспоживслужба.
З липня минулого року набули чинності норми закону про заборону куріння сигарет для нагрівання у громадських місцях нарівні із сигаретами, кальянами та е-сигаретами, куріння яких заборонено з 2012 року, нагадали.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електронні цигарки теж шкодять оточуючим
"Відтепер у Держпродспоживслужби стане більше можливостей притягувати до відповідальності недобросовісних власників кафе, барів та ресторанів", – сказав головний спеціаліст Держпродспоживслужби Юрій Сахно.
Торік уряд наклав заборону на перевірки дотримання антитютюнового законодавства.
Куріння будь-яких тютюнових виробів шкодить організму незалежно від дози. Тютюновий дим містить понад 7 тис. хімічних елементів. З яких щонайменше 250 є токсичними, а 69 спричиняють онкологічні захворювання.
Захворіти на туберкульоз можуть ті, хто мають шкідливі звички – зокрема тютюнопаління, повідомило МОЗ.
Коментарі