понеділок, 17 грудня 2007 08:44

Яхту Саддама Хусейна продадуть за 17 мільйонів фунтів

Яхта Qadissiyat Saddam, створена спеціально для страченого рік тому колишнього президента Іраку Саддама Хусейна, виставлена на продаж. Вартість елітного судна оцінюється в 17 мільйонів фунтів, або 34,5 мільйона доларів. Яхта була сконструйована в 1981 році групою данських інженерів. Крім усіх атрибутів розкоші (позолочена сантехніка, численні джакузі, зали для гри в пул та пласкі телевізори в кожній каюті) в конструкції судна передбачений екстрений вихід на випадок загрози життю власника. Творці яхти Саддама навіть передбачили місце для вертолітного майданчика, невеликого театрального залу і компактної медклініки. Постійно проживати на судні можуть 28 людей (без урахування команди в 35 осіб).

Виставлене на продаж судно було другою розкішною яхтою Хусейна. Перша під назвою Al Mansur ("Переможець") була знищена американськими військовими в 2003 році. Qadissiyat Saddam (тепер перейменована в Ocean Breeze, "Океанський вітер") уціліла завдяки тому, що яхті так і не випало потрапити до Іраку, повідомляється на сайті британської газети The Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Яхту Саддама Хусейна продадуть за 17 мільйонів фунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути