понеділок, 20 грудня 2010 21:00

Адвокати міліціонерів хотіли засекретити справу Ігоря Індила

Адвокати міліціонерів хотіли засекретити справу Ігоря Індила

У понеділок, 20 грудня, у Деснянському суді Києва почалося судове слідство у справі загибелі студента Ігоря Індила в стінах Шевченківського райвідділку міліції навесні цього року.

На лаві підсудних - дільничний Сергій Приходько і черговий Сергій Коваленко. Їм висунуті звинувачення за статтями КК "Перевищення влади" і "Службова недбалість" (покарання - від штрафу в 850 грн. до 8 років в'язниці).

На вимогу підсудних, суддя заборонила проводити відеозйомку в залі суду. Адвокати обвинувачених міліціонерів також зажадали, щоб суд проходив у закритому режимі. Прохання не пускати до зали суду пресу підтримали і представники міськпрокуратури, однак суддя Маргарита Васильєва відхилила це клопотання і оголосила процес відкритим.

Правоохоронцям уже висунули звинувачення, і почали опитувати свідків.

Нагадаємо, у травні в Шевченківському райвідділку міліції загинув 20-річний студент Ігор Індило, якого забрав із гуртожитку дільничний інспектор на власному авто.

Правоохоронці заявили, що хлопець убився сам - бо кілька разів упав із "висоти власного зросту" на підлогу і вдарився головою, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння.

Водночас батьки Індила розповіли, що побачили свого сина в морзі всього в синцях та гематомах. Якщо правоохоронці і не вбивали студента, то, принаймні, дали йому померти, запевнив представник батьків загиблого, посилаючись на відеоспостереження в самій камері затримання.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Адвокати міліціонерів хотіли засекретити справу Ігоря Індила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути