четвер, 09 грудня 2010 05:30

Студенти принесли сокиру під районний суд

Автор: фото: Ганна ЩЕПА
  Біля входу до Деснянського районного суду Києва в середу студенти столичних вузів вимагають посадити міліціонерів, причетних до загибелі 19-річного Ігоря Індила
Біля входу до Деснянського районного суду Києва в середу студенти столичних вузів вимагають посадити міліціонерів, причетних до загибелі 19-річного Ігоря Індила

"Убивць за ґрати! Геть ментовський беспрєдєл!" — кричать уранці 8 грудня під Деснянським райсудом столиці. Об 11.00 тут планують заслухати справу Ігоря Індила — студента, який загинув у Шевченківському райуправлінні міліції.

На засідання прийшли кількадесят студентів київських вузів. Вимагають посадити причетних до загибелі міліціонерів — Сергія Приходька і Сергія Коваленка.

— Суд відхилив прохання адвоката родини Індилів провести додаткове розслідування. Натомість задовольнив прохання ментів не допускати до суду журналістів із відеокамерами, — кричать. Вони з чорними пов'язками, тримають плакати "Вбивці в погонах!", "Вимагаємо справедливого суду!" Дістають фото Ігоря Індила й Сергія Приходька. На останньому пишуть: "Я вбив людину. Мені за це нічого не буде?"

Ігор Індило родом із села Воловиця Борзнянського району Чернігівської області. Навчався у столичному професійно-педагогічному коледжі ім. Макаренка, жив у студентському гуртожитку на вул. Глібова, 5. У сусідній кімнаті мешкав Сергій Приходько, дільничний Шевченківського райуправління міліції. 18 травня він забрав Ігоря з товаришем до управління. Наступного ранку батьків Індила попросили забрати тіло сина з моргу.

У ході слідства провели дві судмедекспертизи. Згідно з першою, Ігор знепритомнів на допиті під час оформлення протоколу. Вдарився головою об підлогу і розбив череп, збив лікті й пальці. Однак незрозуміло, чому проламана скроня і звідки взялися  5-сантиметрові синці на грудях. За другою версією, Індило помер, бо після допиту впав з лави заввишки 50 см. Третьої, незалежної експертизи не проводили, хоч її вимагали батьки.

Студенти дістають кухарські сокири. Пропонують захищатися ними від міліції:

— Якщо держава не дає громадянам доступу до правосуддя, ми пропонуємо їм самозахист. Геть ментовський бєспрєдєл!

Суддя Маргарита Васильєва переносить засідання на 20 грудня. Мотивує тим, що в Сергія Коваленка немає адвоката. Від його послуг той відмовився напередодні.

— Роблять усе можливе, аби затягнути процес, — каже Людмила Індило, матір Ігоря.

Зараз ви читаєте новину «Студенти принесли сокиру під районний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути