середа, 08 грудня 2010 14:35

Слухання у справі про загибель студента в відділку міліції знову перенесли

Слухання у справі про загибель студента в відділку міліції знову перенесли

Деснянський районний суд Києва переніс на 20 грудня слухання справи за звинуваченням співробітників Шевченківського районного управління міліції в перевищенні службових повноважень при затриманні студента Ігоря Індила, який згодом помер у камері попереднього ув'язнення цього райуправління.

Як йдеться у повідомленні, на лаві підсудних дільничний інспектор 1-го територіального відділу Шевченківського райуправління Києва Сергій Приходько і старший інспектор-чергового частини цього управління.

На початку засідання суду в середу обвинувачуваний Коваленко заявив клопотання про те, що розірвав договір зі своїм адвокатом, а з новим ще не уклав, і в зв'язку з цим попросив перенести засідання.

Суд задовольнив це клопотання і переніс слухання на 20 грудня на 11:00.

Обвинуваченим залишено запобіжний захід - підписку про невиїзд.

Суд також відхилив клопотання адвоката батьків загиблого студента Олександра Заруцького про скерування справи на додаткове розслідування.

Нагадаємо, у травні в Шевченківському райвідділку міліції загинув 19-річний студент Ігор Індило. За офіційними результатами експертизи, хлопець помер від падіння на тверду підлогу: в міліції стверджували, що він кілька разів впав і вдарився головою, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння.

Слідство у справі Індила дійшло висновку, що хлопець загинув через службову недбалість правоохоронців. Версія про те, що міліціонери забили студента на смерть, за словами правоохоронців, не підтвердилася.

Розслідування кримінальної справи за фактом смерті студента Ігоря Індила в Шевченківському райуправлінні міліції Києва завершили і передали до суду у жовтні.

На початку серпня з матір'ю загиблого студента зустрівся Президент Віктор Янукович. Він заявив, що доручив генеральному прокурору Олександру Медведьку особисто перевірити об'єктивність розслідування цієї кримінальної справи і вжити невідкладних заходів щодо завершення розслідування в максимально стислі процесуальні терміни.

Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «Слухання у справі про загибель студента в відділку міліції знову перенесли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути