вівторок, 19 червня 2012 21:54

86-річна кримчанка здобула вищу освіту
5

Фото: Фото: Світлана Борісовська

86-річна Галина Чернова із Сімферополя отримала диплом бакалавра Кримського інституту економіки і господарського права. Про це вона розповіла кореспонденту Gazeta.ua під час телефонної розмови.

"Минулого тижня отримала диплом бакалавра. На випускному всі студенти та викладачі шкодували, що нам доведеться розлучатися. Далі навчання продовжувати не буду. Мені вистачило цих чотирьох років. Вони минули швидко і від них залишилися лише приємні спомини", - сказала вона.

Галина каже, що зразковою студенткою не була.

"Зразковою студенткою я не була. Пари прогулювала, коли треба було заплатити за комунальні послуги. На заняття не приходила, коли було холодно і йшов дощ. Боялася застудитися. Але завжди брала участь у всіх творчих вечорах. На другому курсі їздила до Києва на студентський фестиваль. З романсом пройшла у фінал конкурсу. Тоді два ректори - зі Львову та Донецька, пропонували одружитися. Я відмовилася: "Для чого дурницями забивати голову? Давайте краще будемо дружити". Через день вони разом проводжали мене на вокзал. Коли отримала диплом, обоє віталим по телефону", - додала вона.

Галина Чернова народилася у Владивостоці. Закінчила музичне училище. Працювала в будинках культури, часто виступала за кордоном.

"Все життя мріяла отримати вищу освіту, та на це не було часу. В декретній відпустці не була жодного дня. Дітей народжувала в перервах між концертами. Тягала їх з собою на репетиції. Поки на сцені співаю, колеги їм молока з пляшечки дадуть і заколишуть", - розповіла вона.

Галина Олексіївна має 3 синів, 6 онуків і 2 правнуків. Вона пише вірші, вишиває картини, шиє одяг і дає уроки гри на фортепіано.

"Щодня лягаю спати о першій ночі. Хочеться все встигнути, а часу катастрофічно не вистачає. Завжди сама шила для себе одяг. Якось на вулиці зупинила мене одна дама і питає: "Де ви купили таку гарну сукню?". Зізналася, що пошила її із сорочки мого чоловіка. Кожного вечора сідаю перед телевізором і вишиваю. Маю на стінах 146 вишитих картин. А за роки навчання написала кілька сотень віршів. Тепер шукаю спонсора, який би профінансував видання", - зізналася жінка.

Зараз ви читаєте новину «86-річна кримчанка здобула вищу освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути