вівторок, 10 липня 2007 08:18

40 бойовиків знищив пакистанський спецназ в Ісламабаді

Кількість загиблих при штурмі Червоної мечеті в столиці Пакистану Ісламабаді бойовиків збільшилося до 40 чоловік, серед спецназівців жертв як і раніше троє, поранені 15.

Як передає у вівторок вранці France Presse, операція зачистки Червоної мечеті (Лаль Масджід) від екстремістів продовжується. Хоча вже близько 70 відсотків комплексу знаходиться під контролем влади, не знайдені жінки і діти, які імовірно знаходилися в полоні у бойовиків.

Прихильники Абдула Рашида Газі забарикадувалися в підвальних приміщеннях і кімнатах прислуги. Нагадаємо, пакистанська армія і спецназ почали штурм комплексу релігійних будівель в ніч на вівторок після того, як переговори з лідером релігійних екстремістів провалилися. Із захопленої мечеті вдалося евакуювати 20 дітей.

В процесі штурму загорылася будівля прилеглої до Лаль Масджід медресе для дівчат. За даними військових джерел, пожежа виникла в результаті вибуху для знешкодження можливих мін-пасток в будівлі, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «40 бойовиків знищив пакистанський спецназ в Ісламабаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути