субота, 31 травня 2008 11:58

143 мільйони дітей віком до п"яти років хронічно недоїдають

143 мільйони дітей віком до п"яти років хронічно недоїдають

Приблизно 143 мільйони дітей віком до п"яти років хронічно недоїдають.

Як повідомляє Центр новин Організації Об"єднаних Націй, про це йдеться в доповіді Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) про реалізацію ініціативи "Покінчити з голодом і недоїданням серед дітей". Вона буде розглянута на щорічній сесії Виконавчої ради ЮНІСЕФ, яка пройде в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку з 3 по 5 червня.

"Частка дітей віком до п"яти років, які страждають від недоїдання, зменшилася з 32% у 1990 році до 27% у 2006 році. Проте, згідно з останніми оцінками, від недоїдання, як і раніше, страждають близько 143 мільйонів дітей цієї вікової групи", — наголошується в доповіді.

Чотири п"ятих усіх голодуючих дітей у світі проживають всього в 20 країнах, при цьому найбільша кількість — у Південній Азії.

Ініціатива "Покінчити з голодом і недоїданням серед дітей" була розроблена ЮНІСЕФ для мобілізації зусиль міжнародного співтовариства, спрямованих на те, щоб покінчити з голодом і недоїданням серед цієї категорії населення.

Учасники сесії Виконавчої ради проаналізують хід її виконання і обговорять шляхи подальшого фінансування визначених у ній заходів з урахуванням продовольчої кризи, викликаної різким подорожчанням продуктів харчування.

Дитячий фонд ООН було створено в 1946 році. Його завдання - добиватися, щоб міжнародне співтовариство визнало, що здоров"я, захист і розвиток дітей є основою прогресу людства. Зокрема, Дитячий фонд ООН займається проблемами дітей, які опинилися в несприятливих умовах, а також дітей з фізичними вадами. До числа пріоритетних завдань Дитячого фонду відносяться освіта дівчаток і профілактика хвороб, особливо ВІЛ/СНІДу. Сьогодні в 157 країнах світу працює більш як 7 тисяч співробітників ЮНІСЕФ, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «143 мільйони дітей віком до п"яти років хронічно недоїдають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути