понеділок, 23 липня 2007 09:25

10 вагонів потягу з фосфором на Львівщині вже підняли

На місці аварії потягу з фосфором у Львівській області на залізничні платформи піднято 10 вагонів, повідомляє в понеділок Міністерство із надзвичайних ситуацій України.

Також готова для підняття цистерна N12.

Повністю відновлена пошкоджена ділянка залізничної колії в одному напрямі, ведуться роботи з відновлення колії в іншому напрямі. Укладено 18 м тимчасової колії для забезпечення роботи кранів.

Цілодобово підтримується подача пожежної піни на пошкоджені цистерни та забруднену фосфором територію.

За наслідками моніторингу навколишнього середовища (повітря, води, ґрунту, рослин) відхилень від чинних нормативів не виявлено.

На стаціонарному лікуванні в медичних установах Львівської області перебувають 174 особи, з них 46 дітей і 14 рятувальників, які брали безпосередню участь у гасінні пожежі, їх стан задовільний. Важких хворих немає.

Управління ліквідацією наслідків аварії здійснює штаб із ліквідації надзвичайної ситуації на чолі з міністром МНС Нестором Шуфричем.

Продовжує роботу урядова комісія, яку очолює віце-прем"єр-міністр України Олександр Кузьмук.

Як повідомлялося, о 16.55 16 липня в Бузькому районі на залізничному перегоні Красне-Броди біля станції Ожидів Львівської залізниці з рейок зійшли 15 цистерн з жовтим фосфором, 6 з яких загорілися (вантажовідправник – Республіка Казахстан (станція Аса), вантажоодержувач – Польща (станція Оклєса). У складі потягу – 58 вагонів, із яких 15 –цистерни, заповнені жовтим фосфором.

Під час гасіння пожежі утворилася хмара з продуктів горіння (зона зараження близько 90 км2). У зону зараження потрапило 14 населених пунктів Бузького району і окремі території Радехівського і Бродовського районів Львівської області, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «10 вагонів потягу з фосфором на Львівщині вже підняли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути