Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2008 10:03

У Києві вирішуватиметься питання про введення карантину

Країною прокотилася хвиля застуди. Багато школярів, не встигнувши сісти за парти, залишилися вдома з високою температурою та іншими симптомами ГРВІ. Але якщо в школах і дитсадках більшості міст вже оголошено карантин, Київ, не дивлячись на високий відсоток хворих, чомусь вичікує.

Уберегтися від грипу практично неможливо. Найбільш дієвим саме для дитячих колективів, особливо схильних до інфекції, є карантин.

І як тільки в Україні почалося зростання захворюваності гострими респіраторними недугами, у великих містах почали закривати школи та інші дитячі установи, щоб припинити розповсюдження вірусу.

Першими на цей крок зважилися у Львові та Донецьку. Потім, в Донецькій області закрили майже два десятки шкіл, де вчаться близько 10 тисяч учнів.

Перевищення рівня епідемічного порогу захворюваності в 2,1 рази відмічено тільки в Артемівську. Трохи менше в Горловці, Єнакієвім та інших невеликих містах області, що змусило владу прийняти необхідні заходи.

Паралельно з закриттям шкіл обмежується проведення різних дитячих фестивалів, конкурсів, спортивних змагань та інших масових заходів. Правда, зовсім не факт, що діти, які ще не встигли підхопити вірус, не перекочують з шкіл до інтернет-кафе та клубів, але це вже окрема проблема.

З 8 лютого закрилися на карантин вінницькі школи, де з 16,5 тисяч хворих більше 10 тисяч - діти. Одночасно таке ж рішення прийняли в Рівному. На день пізніше "закарантинив" Тернопіль.

В тернопільській області в п"яти школах і одному дитячому садку зафіксовано значне перевищення епідемічного порогу. Щось подібне спостерігається в учбових закладах Луцька, де через епідемію грипу теж оголошено карантин. Але якщо в Тернополі, за попередніми даними, ці додаткові "канікули" становлять всього п"ять днів, то в Луцьку діти сидітимуть вдома до 21 лютого.

У переліку міст, які встигли закрити на карантин свої учбові та дошкільні дитячі установи, окрім названих, - Чернігів і Житомир, Луганськ і Лубни Полтавської області, інші населені пункти.

Правда, місцева влада, навіть якщо в місті дійсно масово хворіють діти, ухвалювати рішення про введення карантину не поспішає. Так, в Одесі його ввели тільки після того, як від грипу 9 лютого в Одесі померла школярка.

У Києві, де хворіють не тільки малюки, але і до половини учнів старших класів, просто так дарувати дітям додаткові канікули поки не збираються. За офіційною версією, озвученою чиновниками, столиця ще не переступила епідемічний поріг захворюваності населення грипом і іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями. Правда, Український центр грипу прогнозує, що чекати залишилося недовго, оскільки "активація епідемічного процесу" не за горами.

Питання про введення карантину в столиці вирішуватиметься на цьому тижні. Чи отримають діти додаткові "канікули", стане відомо лише після того, як влада проаналізує рівень відвідуваності київських шкіл.

На жаль, в Україні немає власної статистики про летальні наслідки від вірусу грипу. Наприклад, у США під час епідемії середньої інтенсивності гине від 20 до 40 тисяч людей. Від ускладнень, як свідчать цифри, ми щорічно втрачаємо від 2 до 16 людей, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину « У Києві вирішуватиметься питання про введення карантину ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути